perjantai 18. kesäkuuta 2010

Ainutlaatuiset montut


Päiväkävelyä Mikkelin keskustassa saa nyt ihan oikeasti vähän suunnitella: mistä pääsee eteenpäin, mistä on katu ylitettävä (turvallisesti), missä on parhaimmat näköalat johonkin isoista montuista jotta voi arvioida, missä vaiheessa työt ovat. Aina löytyy paikalta katsojia, joilla juttu kulkee rakennustyömaa-asioissa - siis etenkin miespuolisia.

Tuli mieleen, että nythän eletään ainutlaatuista aikaa Mikkelin historiassa. Tuskin myöhemmin näin isoja kuoppia ja paljon yhtaikaisia rakennustyömaita löytyy kaupungista. Miten tätä voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa? Ainakin pitäisi saada historiakuvia talteen ja postikortteja tehtyä, tätä onkin varmaankin jo suunnitteilla. Turistien kamerat räpsyvät siihen tahtiin, että riittävästi kuoppakuvia tulee olemaan myös jälkipolvilla rakennusbuumi-ilmiötä todentamassa. Vai pitäisikö meidän olla ihan hiljaa, että matkailijat eivät vain jättäisi kaupunkia väliin kun estetiikka ja vapaa kulku nyt hieman kärsivät kesällä 2010? Onneksi nähtävyyksiä riittää vähän kauempanakin.

Tämän aamun Länsi-Savosta saimme lukea, että joku Mikkeliin tullut turistibussin kuljettaja oli näreissään, kun vanha tuttu pysäkki ei löytynytkään torin viereltä samasta paikasta. Meille kaupunkioppaille tunnin peruskierroskin on pieni haaste, kun reitti pitää miettiä nyt tarkkaan. Ainahan sitä on lähdetty torin vierestä ja sinne tultu, nyt on Mikkelin pisin kauppakatukin vielä poikki - toivottavasti ei pitkään.

Kaiken tämän kaivamisen ja rakentamisen jälkeen tiedossa on upea, uudistunut kaupunkikeskusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti