keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ihana Mikkeli vanhoissa postikorteissa

Eräs tuttavani kerää vanhoja Mikkelin postikortteja ja hänellä onkin hieno kokoelma toinen toistaan mielenkiintoisia historiallisia kortteja. Jotenkin kaupunkikuva ja historia aukeavat eri tavoin, kun katselee postikorttien aiheita. Niistä heijastuu myös silloisen yhteisön arvostamat paikat ja henkilöt. Tietysti myös korttien tekstit kertovat paljon lähettäjistä ja yleensä aikalaisista.

Erittäin tervetullut teos on Mikkelin Postimerkkeilijat ry:n ja Mikkeli-Seuran piakkoin julkaisema uunituore ja upea kuvakirja vanhoista postikorteista aina hamasta menneisyydestä viime sotiin saakka. Miten näin paljon vanhoja postikortteja onkaan säästynyt! Kortit on kerätty Jukka Mannisen, Pekka Pitkäsen, Reijo Tiusasen ja Matti Virneksen kokoelmista. Kiitokset heille!

Pitkäaikainen, edesmennyt Mikkeli-Seuran puheenjohtaja Hillevi Vesterinen ehti työstää kirjaa jo jonkin aikaa - hän ei harmi kyllä itse ehtinyt nähdä kirjaa valmiina. Ensi jouluksi on jo valmis lahjaidea sille, jolla on jo kaikkea...
Kirjan saa ostettua monesta paikasta jatkossa, kts. myös www.mikkeli-seura.fi

Postikorttien kerääminen on mukava harrastus ja sitä voi tehdä jokainen. Nyt julkaistavat matkailukortit ovat tulevaisuuden keräilijöiden aarteita eli pannaan niitä talteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti